TRINET

Taric – Sprememba načina objavljanja standardne uvozne vrednosti

 

Standarna uvozna vrednost se uporablja pri uvozu nekaterih vrst svežega sadja in zelenjave, uvoženega v komisijsko prodajo. Ker gre za hitro pokvarljivo blago, je sektor sadja in zelenjave urejen s posebnimi pravili, katerih namen je po eni strani poenostaviti določanje carinske vrednosti nekaterih vrst pokvarljivega blaga, po drugi strani pa tudi izboljšati konkurenčnost in tržno usmerjenost sektorja, konkurenčnost na notranjem in zunanjem trgu ter zmanjšati nihanje prihodkov proizvajalcev zaradi kriz na trgu.
 
Evropska Komisija določi standardno uvozno vrednost za določene proizvode iz sektorja sadja in zelenjave ter predelanega sadja in zelenjave vsak delovni dan in za vsako poreklo.
 
Od 1. junija 2017 dalje podatki o določitvi standardnih uvoznih vrednostih niso več objavljeni v Uradnem listu Evropske unije, temveč so podatki o določitvi standarnih uvoznih vrednostih uradno objavljeni samo v podatkovni bazi Taric.
 
Uporabnikom programske opreme Trinet TLM so podatki iz podatkovne baze Taric na voljo v TLM modulu Taric (podatki so dnevno ažurirani).
 
Ostalim uporabnikom je TARIC dostopen na spletnih straneh FURS (portal e-Carina) oz. na spletnih straneh Komisije.
 
Primer:
  • tarifna oznaka: 0702000099 – Paradižnik, svež ali ohlajen, drug
  • poreklo: EG – Egipt 
  • standardna uvozna vrednost (na dan 07.06.2017): 123,40 EUR/100kg

 

Povezave:

 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na naš oddelek za pomoč uporabnikom: helpdesk@trinet.si

Napake, vprašanja in predloge lahko sporočite tudi s pomočjo obrazca: Prijava napak, predlogov, vprašanj

 

Ljubljana, 7. junij 2017

© TRINET Informatika, d.o.o.

 

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Več o piškotih