TRINET

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem potrjevanju računov

 

Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o davčnem potrjevanju računov, ki je objavljen v Uradnem listu RS, št. 69/2017, spreminja način obveznega potrjevanja računov za davčne namene pri gotovinskem poslovanju. Po spremembi zakona, ki velja od 1. januarja 2018 dalje, lahko davčni zavezanci izberejo:

  • postopek potrjevanja računov z uporabo elektronske naprave za izdajo računov ali
  • postopek potrjevanja računov z uporabo vezane knjige računov (npr. v primeru, ko v poslovnem prostoru ni mogoče vzpostaviti elektronske povezave za izmenjavo podatkov s FURS)
 
V primeru trajne uporabe potrjevanja računov z uporabo vezane knjige računov mora davčni zavezanec ta način določiti z internim aktom, poleg tega davčni zavezanec ne sme v istem poslovnem prostoru uporabljati tudi elektronske naprave za izdajo računov.
 
Podatke o računih, izdanih z uporabo vezane knjige računov, mora davčni zavezanec davčnemu organu poslati preko elektronske povezave do desetega dne v mescu (za račune, izdane z uporabo vezane knjige računov v predhodnem mesecu).
 
Spremembe in dopolnitve zakona o davčnem potrjevanju računov začnejo veljati 1. januarja 2018.

 

Povezave:

 

 

 

Ljubljana, 13. december 2017

© TRINET Informatika, d.o.o.

 

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Več o piškotih