TRINET

Nov programski modul Trinet TLM za izmenjavo prilog k carinski deklaraciji – ePriloge

 

Nov programski modul Trinet TLM ePriloge

 

V skladu z novim Pravilnikom o izpolnjevanju enotne upravne listine, elektronskem poslovanju s Finančno upravo Republike Slovenije in o drugih obrazcih, ki se uporabljajo pri izvajanju carinskih formalnosti (Ur.l. RS št. 50/2016), ki velja od 30.07.2016 dalje, se pri izvajanju carinskih formalnosti vse carinske deklaracije, deklaracije za začasno hrambo, obrazce, obvestila in zahtevke vloži elektronsko preko informacijskega sistema za elektronsko poslovanje FURS.

Elektronsko vlaganje torej velja tudi za spremne dokumente, ki so potrebni za izvedbo carinskih formalnosti (če je to omogočeno, sicer se ti dokumenti lahko dostavijo po elektronski pošti na uraden elektronski naslov FURS). Na zahtevo carinskega organa, ali če je s posebnim predpisom tako določeno, se spremni dokumenti dostavijo FURS v papirni obliki.

V programski opremi Trinet TLM smo pripravili nov modul ePriloge, ki omogoča elektronsko vlaganje spremnih dokumentov k carinski deklaraciji. V prvi fazi je predvidena uporaba ePrilog za uvozne carinske deklaracije. Modul bo na voljo uporabnikom takoj, ko bo elektronsko vlaganje spremnih dokumentov omogočeno s strani FURS (predvidoma od 01.09.2016 dalje).

 

Če naročite modul ePriloge avgusta ali septembra, je licenca brezplačna.

Avgusta, septembra in oktobra je brezplačna tudi vsa izmenjava sporočil za področje ePriloge ter Nadzor.

 

 

Povezave:

 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na naš oddelek za pomoč uporabnikom: helpdesk@trinet.si

 

 

Pripravil: Tomaž Leban

Ljubljana, 24. avgust 2016

© TRINET Informatika, d.o.o.

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Več o piškotih